PDA

View Full Version : lrp sxx v2 help


cryer-evo
21-01-2013, 06:45 PM
hi all was out racing at yatton club sunday
and my sxx just packed up :cry:

i have checked
evething i can its just dead no power no nothing only thing i can see wrong with it is on the back where the sensor lead is it has split the case :mad:

has anyone ever had this ?

our is there any where i can send it to get fixed ?

paul whittock
21-01-2013, 07:33 PM
Where did you but it from these are covered by a life time warrenty . All you need is your original receipt , download a returns form from the smd website and post. Easy .

cryer-evo
21-01-2013, 11:03 PM
I don't have the receipt as a x girl friend got it for me and I no longer have contact with her :-(

RudolfXC
21-01-2013, 11:09 PM
The BEC on these are weak. Try by applying external power to the receiver lead to see if it then comes on. You can get a new improved board for about 45.

paulc
21-01-2013, 11:20 PM
Check the switch/switch wire it could be that if theres no power at all

cryer-evo
21-01-2013, 11:42 PM
Hi there I have checked all the wires all fine. it must be the board as every thing has just gone checked servo and receiver with another speedo and all is working.
First time in 4 years it has let me down :-(
Is there any checks I can do befor I buy another board as I don't wont to wast 40 to find out its not that would this be normal if the Bec our board have gone total loss of everything ?

cryer-evo
21-01-2013, 11:44 PM
The BEC on these are weak. Try by applying external power to the receiver lead to see if it then comes on. You can get a new improved board for about 45.

Haw do I .
is it just connect the 4 battery box that nitro cars run into the receiver ?

RudolfXC
22-01-2013, 08:26 AM
Yes, leave the SXX switch off and use a 4 AAA box to power it up.

cryer-evo
22-01-2013, 12:12 PM
Just ourderd a new board from amd fingers x it fixes it

cryer-evo
24-01-2013, 10:00 PM
All fixed and my god that new board has mad my car so much faster :-) :-)

cryer-evo
23-02-2013, 08:55 PM
wtf not happy at all :mad::mad::mad::mad:
my speedo has just stoped working again was enjoying a good day racing at worm and 3rd race one lap in then nothing speedo is lighting up buzzing a little bit then getting very hot very fast had my lrp sxx v2 almost 3 to 4 years no problems atall .
then in the space of one month it has gone 2 times :thumbdown:
help

RudolfXC
23-02-2013, 09:06 PM
It looks like one or more of the motor drive FETS have now blown so not covered by the warranty on the new board!

cryer-evo
23-02-2013, 09:15 PM
It looks like one or more of the motor drive FETS have now blown so not covered by the warranty on the new board!

what could of caused this to happen ?

RudolfXC
23-02-2013, 10:18 PM
Electronic components can fail for no obvious reason or the motor could have stalled putting stress on the weakest FET causing failure.

Which model was it, StockSpec, Competition, or TC as I may have a spare FET board?

cryer-evo
24-02-2013, 10:18 AM
hi there it is the sxx v2 competition with the new bottom board in it as the bec went in the last one

cryer-evo
26-02-2013, 07:09 PM
Any one got a fet bourd for this speedo .?