PDA

View Full Version : Wireless camera shell for B4


mobile chicane
12-11-2006, 06:13 PM
I've attached a pic, it should fit any b4 and I suspect get some great onboard fottage with the right person driving the car its attached to, the camera is a cheap ebay 10 job but does ok providing the light is relativley nuetral i.e it dosent like glare and has a bad recovery time from it.

the camera can be turned 360 degrees so front rear and even side shots are posible :D

BenG
12-11-2006, 08:11 PM
I've attached a pic, it should fit any b4 and I suspect get some great onboard fottage with the right person driving the car its attached to, the camera is a cheap ebay 10 job but does ok providing the light is relativley nuetral i.e it dosent like glare and has a bad recovery time from it.

the camera can be turned 360 degrees so front rear and even side shots are posible :D


Dude, what software and stuff do I need to make this work?

mobile chicane
13-11-2006, 04:26 PM
Dude, what software and stuff do I need to make this work?


it transmitts to a 2.4ghz reciever which has an analouge out that most med range cam corders can take as an input, hang on I'l find some ebay links

http://cgi.ebay.co.uk/CCTV-Mini-Wireless-Security-Color-Camera-Spy_W0QQitemZ160049617813QQihZ006QQcategoryZ60839Q QrdZ1QQcmdZViewItem


thats the one I've got

BenG
13-11-2006, 04:41 PM
Could i just plug that device into my Lptop, would that work?:confused:

jimmy
13-11-2006, 04:49 PM
You'd need some sort of capture device I guess mate.

jim76
13-11-2006, 05:04 PM
have you tried it? what sort of frame rate do you get? is it quite pixelated?

jimmy
13-11-2006, 05:06 PM
I saw a really good on-board cam from an 8th buggy in france I think - might have been a UK driver.

mobile chicane
13-11-2006, 07:46 PM
The quality is not perfect and the camera being cheap reacts badly to sudden changes in light level with glare being a problem.

I have a couple of test runs on my computer but they have been ripped off my cheap digi cam corder so the quality has sufferd a bit.

I havent got a hosting acount and the file type wont post on here.

if someone with hosting pm's me I'll email them the clips and they can host if they want.

mobile chicane
13-11-2006, 07:50 PM
You'd need some sort of capture device I guess mate.


yep like a cam corder or an analouge capture card on a laptop.