Go Back   oOple.com Forums > General > Electrics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24-11-2020
ImJustme ImJustme is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 13
Default TORO RC ESC 160A hard reset?

Hi there,

I have a toro 160A competion ESC in my PR buggy which the previous own said they had changed certain settings.

the buggy came with a RC-100 wifi module - but this seems to be a battery module - rather than ESC as when I plug into the ESC and open the skylink software - it doesn't find and ESC present.

What are my options?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 24-11-2020
DynaMight DynaMight is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Devon
Posts: 243
Default

SkyRC Progbox is what you need. It's a program box for the track but you can also plug it into the PC and adjust settings via SkyRC USB Link.
Reply With Quote
  #3  
Old 24-11-2020
ImJustme ImJustme is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by DynaMight View Post
SkyRC Progbox is what you need. It's a program box for the track but you can also plug it into the PC and adjust settings via SkyRC USB Link.
Thanks - I will take a look.

So there is no manual way to reset the settings of this type of ESC without any attachement?
Reply With Quote
  #4  
Old 24-11-2020
DynaMight DynaMight is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Devon
Posts: 243
Default

Not as far as I am aware.

The RC-100 wifi module will probably work with the TS160 too, I think they're the same modules, just the Overlander is like £10 cheaper. I've never used one personally so cant comment.

I did have a wireless module on a previous ESC and found it a little pointless as the mobile app wasnt great so never bothered after that.
Reply With Quote
  #5  
Old 24-11-2020
ImJustme ImJustme is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 13
Default

thanks the RC-100 doesnt detect an ESC when its on - so wondering if its the dongle thing thats not working/set for ESC or I'm using it wrong
Reply With Quote
  #6  
Old 24-11-2020
DynaMight DynaMight is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Devon
Posts: 243
Default

You're connecting it the same way as the manual: https://www.skyrc.com/files/85?open=1 ?
Reply With Quote
  #7  
Old 24-11-2020
Leelar74 Leelar74 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 18
Default

I have one and it only works with my old android phone (Sony e4g) now I have a Pixle 3 and can't find ESC if it's the same WiFi dongle I will check tomorrow
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
oOple.com