Go Back   oOple.com Forums > General > Electrics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2018
Yorkiebar Yorkiebar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 118
Arrow SkyRC SC120 - turbo acting odd?

Hi all,

Just landed a 2nd hand one of these in a setup wired to a sensored 5.5T 550 motor. It goes ok, and got my hand on a program card to change a few things.

It was in blinky when I got it. Set the neutral and endpoints as per always, Tx has everything set to 100% EPA / no curve.

What I first found odd is on the PC Link the Boost section is greyed out altogether, and doesn't show up on the program card. Is this normal for the SC edition?

Secondly, turbo. Using my trained ear test to measure RPM, when I enable it you can actually hear the motor wind down slower at full throttle rather than increase! Setting it back to blinky brings the pitch back to a fully linear note.

I'm at a loss - I've changed every turbo parameter and they all do the same.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2018
tyreman's Avatar
tyreman tyreman is offline
Mad Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Leamington Spa
Posts: 1,794
Default

Try restoring to default settings and start again, or see if there’s a firmware update.
__________________
Schumacher Racing, LRP, Screwz4RC, Stick it1 Racing, Spektrum,
Rudebits, Racer, RichPaint, RDT products, MB Models

http://www.screwz4rc.co.uk

Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2018
Yorkiebar Yorkiebar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 118
Default

I've tried that too, after the first few tries I flattened all the settings to default and started from scratch. It's running the latest firmware on both progbox and ESC, although I believe the SC edition of this is behind the buggy version in terms of development as V1.08 is the latest it will find compared to 2.x in the buggy version
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2018
markymark6183 markymark6183 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Four crosses, Powys
Posts: 245
Default

Quote:
Originally Posted by Yorkiebar View Post
I've tried that too, after the first few tries I flattened all the settings to default and started from scratch. It's running the latest firmware on both progbox and ESC, although I believe the SC edition of this is behind the buggy version in terms of development as V1.08 is the latest it will find compared to 2.x in the buggy version
Any chance you could help me out here !! When you plug your progbox into the laptop/pc does it link upto “skylink” if so where do I download skylink ?? I can’t find it anywhere
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2018
Leelar74 Leelar74 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 9
Default

Try the gm software
Reply With Quote
  #6  
Old 11-09-2018
Yorkiebar Yorkiebar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 118
Default

Quote:
Originally Posted by Leelar74 View Post
Try the gm software
Tried that too, exactly the same.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-09-2018
Ross's Avatar
Ross Ross is offline
Mad Member
 
Join Date: May 2009
Location: Dunstable
Posts: 1,473
Default

I had a similar issue with a 5.5 and Hobbywing V3.1 under load. It turned out to be battery issue, i used a new one and it was fine.
__________________
I live with fear everyday....sometimes she lets me race!!!!

Schumacher F1..The original KF.
Yokomo YZ4
Associated B6
Associated B6.1
DT 10 32"
682 32"
1x HW100
1xHW90TB
Reply With Quote
  #8  
Old 11-09-2018
Yorkiebar Yorkiebar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 118
Default

Hmm that's odd, cheers Ross but I don't think it's battery related, tried 4 different sets that are known good and last 15+ mins in the loony powered XB4.

There's something odd with the ESC as the boost section is greyed out altogether. I may try a different motor to double check.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2018
mark christopher's Avatar
mark christopher mark christopher is offline
Spends too long on oOple ...
 
Join Date: Jan 2007
Location: haxey, doncaster
Posts: 7,543
Send a message via MSN to mark christopher
Default

Motor is sensored? Sensor lead ok?
It should allow you to set boost etc unless you have still loaded the blinkey profile and not the modified
__________________
MBModels - Schumacher Racing - Vapextech.co.uk - MRT - RCDisco
Reply With Quote
  #10  
Old 12-09-2018
Yorkiebar Yorkiebar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 118
Default

Hi Mark,

Yes, sensor lead is ok (robbed from another car), the motor is a sensored Trinity 5.5, I can set turbo which then sees the LED go from blinky to solid so I know that's working, but there's no boost setting at all on the progbox, and the boost section is greyed out on the PC link GUI.

When I get chance I will solder a different motor on and triple check, but other than that it's the ESC playing silly buggers.
Reply With Quote
  #11  
Old 14-09-2018
mark christopher's Avatar
mark christopher mark christopher is offline
Spends too long on oOple ...
 
Join Date: Jan 2007
Location: haxey, doncaster
Posts: 7,543
Send a message via MSN to mark christopher
Default

only thing i can think is try to reflash the speedo
__________________
MBModels - Schumacher Racing - Vapextech.co.uk - MRT - RCDisco
Reply With Quote
  #12  
Old 14-09-2018
Yorkiebar Yorkiebar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 118
Default

I've tried that, got the prompt that a new FW was available when I first used it, it's no different before or after. It seems to be a mile behind what other versions I've seen though so now wondering if it is a genuine Toro, thee's no markings visible on it at all but it looks identical the the plastic case TS150 now I look into it more, even down to the fresnel lens over the LED.

From memory it's on version 1.08, and the software I've tried is Skylink V2.07, V2.08 and Gforce 2.08.

Is there any way of finding a newer ESC FW version than just what the skylink software says?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
oOple.com