Go Back   oOple.com Forums > General > Electrics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 15-09-2012
RichyUK's Avatar
RichyUK RichyUK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rainham, Kent
Posts: 266
Default

Quote:
Originally Posted by DragonRider View Post
Can you use the TFR4 RX with this hack mod.

I currently use the TFR4 with my 3PKS TX using a Futaba Fasst Module so it would be handy if I convert my sons 3VC the this FRSky mod that I can use the same RX's

Cheers

Mark
no they dont work, i made the mistake of buying them for my plug in module. i assume the hack is the same. you need to use the v series ones.
__________________
Kyosho RB6 & MP9
Reply With Quote
  #22  
Old 22-11-2012
dodgydiy's Avatar
dodgydiy dodgydiy is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: west wales
Posts: 737
Default

worth a note that hitec transmitters with modules are also of the same pin layout. using futaba frsky plug in module on an hitec optic 6 for a tank project, works fine
Reply With Quote
  #23  
Old 18-01-2013
caciqueconnection's Avatar
caciqueconnection caciqueconnection is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Castro-Urdiales (Spain)
Posts: 65
Default

Would it be possible using this plug in/rebild modules in a 3VCS?

Plug InFT
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=34

To Build: DHT
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=85

Those mentioned on first post were discontinued and these are Frsky recommended transitions.
__________________

www.watt-rccars.com www.carbi.net
Reply With Quote
  #24  
Old 11-02-2013
Monkeys Punk's Avatar
Monkeys Punk Monkeys Punk is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 58
Default

Great guide. I have converted my 9 channel flying radio this meat hod and never had any range or other issues since. I have flow over 2 km not line of sight and been fine. Now I am about to do my 3vc the same. It has a corona modual at the moment but the Frsky stuff is great.
Reply With Quote
  #25  
Old 24-03-2013
CAR-killer CAR-killer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default

OK so the hack mod is good and the clip in mod is good for the futaba 3vc how are they performing as I'm looking for 2.4 for my 3vc ...I have the spectrum mod done but its short on range and I do get the dreaded GLITCH from time to time....
Reply With Quote
  #26  
Old 24-03-2013
RichyUK's Avatar
RichyUK RichyUK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rainham, Kent
Posts: 266
Default

My 3vc with plug in module has been flawless. Cant say any more than that
__________________
Kyosho RB6 & MP9
Reply With Quote
  #27  
Old 03-07-2013
Conrad's Avatar
Conrad Conrad is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fife, Scotland
Posts: 469
Default

Anyone done this to a FF3, if so whats the pin order you used? I checked mines with the meter and oscilloscope but it's been a long time since I last used any scope so I am struggling with which is actually the signal wire.

Going from left to right outside the case:
Pin 1 - Signal - ~0v
Pin 2 - Signal - Battery Voltage +
Pin 3 - Signal - ~5v
Pin 4 - No Signal - Earth
Pin 5 - Signal - ~0v
__________________
[swithracing.co.uk] - Swith Racing
Reply With Quote
  #28  
Old 03-07-2013
leelar's Avatar
leelar leelar is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 317
Default

I have been using the corona plug in in mine with no problem's but it does take about 20 seconds to bind
http://www.giantshark.co.uk/24ghz-fu...-p-404873.html
__________________
Fray Bentos
Reply With Quote
  #29  
Old 12-07-2013
Conrad's Avatar
Conrad Conrad is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fife, Scotland
Posts: 469
Default

To answer my own question, yes the wiring should be the same for the FF3 as 3VC. The much easier option though is to buy the FrSky DFT module, disable the telemetry via the switch on the back and pair it up with a V8R4-II receiver and off you go

Does anyone know if the HS PPM option is only available on the V8R4-II style receivers or is it only for the bigger channel flying receivers?
__________________
[swithracing.co.uk] - Swith Racing
Reply With Quote
  #30  
Old 05-12-2013
rcmodelswiz rcmodelswiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: UK
Posts: 1
Default

Pretty good step-by-step guide and tips. Can use this myself. Thanks
__________________
Racing RC cars costs today exactly the same as it did ten years ago.. it takes every penny you have.
Reply With Quote
  #31  
Old 05-12-2013
Northy's Avatar
Northy Northy is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2005
Location: Malton, North Yorkshire - Gods Country
Posts: 8,360
Blog Entries: 15
Default

What module (plug in ideally) and RX do I need to use this with a FF3 or 3VC?

This would free up my KO RX's in my vintage runners

G
Reply With Quote
  #32  
Old 10-12-2013
Northy's Avatar
Northy Northy is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2005
Location: Malton, North Yorkshire - Gods Country
Posts: 8,360
Blog Entries: 15
Default

Quote:
Originally Posted by Northy View Post
What module (plug in ideally) and RX do I need to use this with a FF3 or 3VC?

This would free up my KO RX's in my vintage runners

G
Anyone?

G
Reply With Quote
  #33  
Old 10-12-2013
Kusal Kusal is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Belgium
Posts: 260
Default

You can use the FrSky FF-1 2,4 GHz combo pack for Futaba w/ module and receiver or the FrSky FD 2,4 GHz combo pack for Futaba w/ module and receiver in the 3VC and in the FF3. It is just taking the 40 MHz module out and replacing it with the FrSky module. I have been doing this for the last 2 years without any issues. Also converted a Sanwa Super Exzess and a KO Esprit II with the DIY pack. Works a treat!
Reply With Quote
  #34  
Old 08-01-2014
Northy's Avatar
Northy Northy is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2005
Location: Malton, North Yorkshire - Gods Country
Posts: 8,360
Blog Entries: 15
Default

Quote:
Originally Posted by Kusal View Post
You can use the FrSky FF-1 2,4 GHz combo pack for Futaba w/ module and receiver or the FrSky FD 2,4 GHz combo pack for Futaba w/ module and receiver in the 3VC and in the FF3. It is just taking the 40 MHz module out and replacing it with the FrSky module. I have been doing this for the last 2 years without any issues. Also converted a Sanwa Super Exzess and a KO Esprit II with the DIY pack. Works a treat!
What's the difference between the two and what receivers are compatible?

Thanks,

G
Reply With Quote
  #35  
Old 08-01-2014
RichyUK's Avatar
RichyUK RichyUK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rainham, Kent
Posts: 266
Default

Quote:
Originally Posted by Northy View Post
What module (plug in ideally) and RX do I need to use this with a FF3 or 3VC?

This would free up my KO RX's in my vintage runners

G
been using this module in a 3vc and 3pk no problems. they work with the v8 series of frsky receivers

http://www.t9hobbysport.com/frsky-df...smitter-module
__________________
Kyosho RB6 & MP9
Reply With Quote
  #36  
Old 18-05-2014
corsa148's Avatar
corsa148 corsa148 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 297
Default

I have a 3vc and looking at the plug an play and the other frsky option does anyone know what part numbers I would need or links to were I could buy that work with my 3vc
thanks
Reply With Quote
  #37  
Old 28-07-2014
millzy's Avatar
millzy millzy is offline
*SuPeRsTaR mEmBeR*
 
Join Date: Nov 2005
Location: Wales
Posts: 3,023
Send a message via MSN to millzy
Default

Can some one tell me if i can take a FRSKY hack out of my 3VC- i bought it second hand with the hack fitted.. its awfull , never had so much glitching.
__________________
Team Associated- HobbyWing- Reedy- CML
Reply With Quote
  #38  
Old 28-07-2014
DCM's Avatar
DCM DCM is offline
Spends too long on oOple ...
 
Join Date: Oct 2005
Location: Marvelous South Wales!!
Posts: 8,896
Default

depends how it has been fitted Chris.
__________________
dragon paints : team tekin : fusion hobbies :SCHUMACHER RACING : Nuclear R/C for all my sticky and slippery stuff - if it needs gluing or lubing, Nuclear RC is the man!
Reply With Quote
  #39  
Old 17-01-2016
bish's Avatar
bish bish is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Texas, USA
Posts: 185
Default

Just converted my Futaba Field Force 3 with the module combo. I couldn't stand the aerial out the back so i moved the aerial connector inside the Tx case.

[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
__________________
Tryin' to race in Texas!
Schumacher - Tekin - MRT - Futaba

Last edited by bish; 11-08-2016 at 03:04 AM.
Reply With Quote
  #40  
Old 18-11-2017
Ninjagordy Ninjagordy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 106
Default 3VC with FR-Sky Telemetry module issues

hey guys, got a module with telemetry options thats in my 3vc and have had brown out issues since i started using it... im on the FF8 i think it is 4 channel receivers.... i even bought another module thinking it was faulty... is there something i need to set or that on the tranny ??

cheers


Gordon.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
oOple.com